borgtochtovereenkomst ontbonden
Artikel

Ontbinding van de borgtochtovereenkomst?

In het januarinummer van het tijdschrift Overeenkomst in de rechtspraktijk (ORP), van Sdu, werd mijn laatste artikel gepubliceerd, getiteld “Bevrijding van de borg”. Het gaat over de vraag of een klant van de bank een borgtochtovereenkomst kan ontbinden als de bank in strijd met haar zorgplicht heeft gehandeld. Dit naar aanleiding van een arrest van de Hoge Raad. Die oordeelt dat het niet kan. Ten onrechte volgens mij.

Guyot Advocaten Nijmegen
Artikel

De zin en onzin van algemene voorwaarden.

Te pas en te onpas heb je ermee te maken: een set kleine lettertjes. In het beste geval worden ze je op papier of als PDF-file beschikbaar gesteld (daarover in een latere blog meer). Online blijft het vaak bij het plaatsen van een vinkje, als dat niet vooraf al is ingevuld. Met de inhoud van deze kleine lettertjes ben je veelal niet bekend. Wat je gevoel wel zegt: als een van de voorwaarden door de andere partij (“gebruiker”) wordt ingeroepen dan ben je de …! (lees: dan is dat niet gunstig). Terecht?

Artikel

Bankgarantie verhuurder bij faillissement huurder

De bankgarantie die een verhuurder heeft lijkt nog maar weinig waard na faillissement van de huurder van onroerend goed. Dit volgt uit een recente uitspraak van de Hoge Raad van 14 januari 2011. In dit artikel bespreken we de gevolgen van deze uitspraak voor de vastgoedsector. Dit artikel is gepubliceerd door Vastgoed Journaal.